Центральна виборча комісія просить уряд включити до держбюджету на 2015 рік видатки на проведення чергових місцевих виборів на території всієї України в сумі понад
1,2 мільярда гривень. Також комісія затвердила обсяг витрат на проведення виборів народних депутатів України на 2015 рік у сумі 23 млн. 675 тисячі гривень та на забезпечення функціонування Державного реєстру виборців — 18 мільйонів гривень, повідомили у прес-службі ЦВК.
Крім того, з метою ефективного використання державного майна було ухвалено рішення про передачу від Центральної виборчої комісії до сфери управління 24 обласних та Київської міськдержадміністрації програмно-апаратних комплексів (ПАК) та обладнання системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення. Загалом згідно з прийнятою постановою до місцевих органів влади планують передати 28 тисяч 179 таких комплексів.
Нагадаємо, що свого часу на створення та функціонування фактично непотрібної системи відеоспостереження з держбюджету було витрачено близько мільярда гривень.