Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає за необхідне, щоб представники влади не на словах, а на ділі доводили свою турботу про воїнів-афганців.

Він підкреслив, що зазвичай про проблеми воїнів-афганців згадують напередодні чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану. При цьому, за словами М. Томенка, «справа далі слів не йде». «Головне не говорити, як ми шануємо афганців, а передусім робити конкретні справи», — сказав він.

Заступник Голови Верховної Ради України нагадав, що на сьогодні потребує підтримки єдиний спеціалізований медичний заклад — госпіталь для воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна», що розташований у Пущі-Водиці (Київ). М. Томенко передав госпіталю автомобіль «Шкода Октавія» та спортивний інвентар.

Заступник керівника парламенту ще раз підкреслив, що в Україні має бути системний підхід до розв’язання проблем воїнів-афганців та державна підтримка не лише учасників бойових дій, а й їхніх родин. Одним із необхідних завдань допомоги воїнам-інтернаціоналістам Микола Томенко вважає підняття на вищий рівень діагностики та лікування ветеранів.

Прес-служба Верховної Ради України.

На знімку: Микола Томенко вручає головному лікареві госпіталю Володимирові Нероді ключі від машини.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.