Народний депутат Арсеній Яценюк у Тернополі презентував місцеву організацію свого «Фронту змін». Інтерес до нової громадської організації, яка має всі шанси перерости у політичну, тут значний. Його виявляють в основному молоді люди: підприємці, банкіри, освітяни, медики.

Під час зустрічі із своїми симпатиками Арсеній Яценюк не приховував амбітних планів взяти участь у президентських виборах. Майбутні перегони, за його прогнозами, будуть не менш пристрасними, ніж у 2004 році. На кону: боротьба систем цінностей, підходів, боротьба між старим і новим. Владу ніхто так просто не віддасть. Водночас він категорично проти дочасних виборів. Вони мають відбутися відповідно до вимог Конституції. Тим паче, що нині, на його думку, є реальна загроза державності, тому нова сила ставить собі за мету єднати різні регіони. «Я прийшов у політику не на рік і не на 20 років. Мені лише 34», — сказав Яценюк.

Багато запитань і під час зустрічі, і на прес-конференції стосувалися нинішньої фінансово-економічної ситуації. За економічним розвитком повертаємося на рівень 90-х, вважає народний депутат. Однак чесно поставити діагноз ніхто не наважується, а без цього не може бути ефективного лікування: «Якби у 2004-му я діяв так, як тепер Нацбанк, то криза і розвал банківської системи могли настати ще тоді». Курс гривні нині може стабілізувати лише продовження кредитування МВФ. Інші кредити навряд чи хтось дасть, принаймні без політичних мотивів. Будь-які прогнози він давати відмовився.