Учора заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, перебуваючи з робочою поїздкою в Чернігівській області, відвідав Музей рідкісної книги бібліотеки Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя. Микола Томенко передав фінансову допомогу музею для проведення реставраційних робіт унікальних вітчизняних та європейських видань ХVІ—ХVІІІ століть, що знаходяться тут. Серед рідкісних книг, зокрема, є чотири видання Києво-Печерської лаври, які датуються ХVІІ—ХVІІІ століттями, та інші.

Перебуваючи в музеї, Микола Томенко зазначив, що, на жаль, українська держава, зокрема, і через фінансову кризу, не реалізувала всі бюджетні програми, котрі були заплановані до святкування 200-річчя з дня народження Миколи Гоголя. Натомість громадськість та вчені повинні активно долучитися до святкування цього ювілею.

Заступник глави парламенту поінформував, що, зокрема, його благодійний фонд «Справедлива країна» напередодні ювілею письменника розпочне кампанію соціальної реклами з тематикою «Гоголь про Україну», яка буде розміщена в багатьох містах України.

Прес-служба Миколи Томенка.