Фракція Блоку Литвина у Верховній Раді виступає за стабільну роботу парламенту, оскільки в умовах світової фінансової кризи законодавча влада повинна оперативно й адекватно реагувати на економічну ситуацію в країні, а також бути центром досягнення політичного консенсусу.

Про це йшлося під час зустрічі лідера парламентської фракції Блоку Литвина Ігоря Шарова з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеція в Україні Стефаном Гуллгреном у ході якої лідер фракції, як повідомляє його прес-служба, поінформував шведського дипломата про соціально-економічну та політичну ситуацію в Україні. У свою чергу Стефан Гуллгрен заявив про готовність його країни поділитися досвідом запровадження відновлюваних джерел енергії та правового супроводу відповідних проектів.

Окремо було розглянуто питання енергозбереження та диверсифікації джерел постачання енергоносіїв. Ігор Шаров відзначив, що в Україні вважають надзвичайно важливим енергетичне партнерство з ЄС. Він підкреслив, що українська влада визначила пріоритети: підвищення енергоефективності національної економіки, диверсифікація джерел енергоносіїв, нарощування власного видобутку енергоносіїв, але, на жаль, темпи просування в цьому напрямку надзвичайно повільні. Голова фракції Блоку Литвина наголосив, що сьогодні для України питання раціоналізації політики енергозбереження є питанням збереження державного суверенітету.

Пан Гуллгрен нагадав, що уряд Швеції нещодавно затвердив стратегію співпраці з Україною в енергетичній сфері на наступні п’ять років, яка містить два напрямки: ефективне використання енергії і захист довкілля. Він також висловив готовність шведської сторони надати консультації щодо адаптування відповідного вітчизняного законодавства до європейських стандартів.

Стефан Гуллгрен та Ігор Шаров також обговорили тему євроінтеграції України. Зокрема, представник Швеції наголосив, що його країна має намір приділяти особливу увагу євроінтеграції України під час свого головування в Європейському Союзі у другому півріччі 2009 року.