Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі. 24 лютого.

«Інтер» (Італія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 0:0. Мілан. Стадіон «Джузеппе Меацца».

«Атлетіко» (Іспанія) — «Порту» (Португалія). 2:2. Мадрид. Стадіон «Вісенте Кальдерон». Голи: Максі Родрігес, 3, Форлан, 45+2 — Лісандро, 22, 72.

«Арсенал» (Англія) — «Рома» (Італія). 1:0. Лондон. Стадіон «Арсенал». Гол: ван Персі, 37 (п).

«Ліон» (Франція) — «Барселона» (Іспанія). 1:1. Ліон. Стадіон «Жерлан». Голи: Жуніньо, 7 — Анрі, 67.

Список Маццаррі

Кубок УЄФА. Тренер «Сампдорії» (Генуя) Вальтер Маццаррі взяв до Харкова 20 футболістів, котрі готові сьогодні вийти на поле стадіону «Металіст». Головний сюрприз полягає в тому, що серед них відсутній лідер команди Антоніо Кассано.

Воротарі — Кастеллацці, Фіорілло, Міранте; оборонці — Аккарді, Кампаньярі, да Коста, Феррі, Гастальделло, Пондако, Раджі; півоборонці — Дессена, Франческіні, Падаліно, П’єрі, Саммарко, Станкявічюс, Циглер; нападники — Беллуччі, Марілунго, Мустаччіо.

Хто замінить Мілевського?..

Либонь, одне з найскладніших завдань для тренера київського «Динамо» Юрія Сьоміна перед матчем у відповідь 1/16 фіналу Кубка УЄФА проти «Валенсії», полягатиме у визначенні, кому довірити місце на вістрі атаки. На тій позиції, як відомо, останнім часом успешно діяв Артем Мілевський. Але він, на жаль, на поле стадіону «Месталья» вийти не зможе через червону картку в київській зустрічі.

А після нічиєї 1:1 у Києві у Валенсії динамівцям необхідно забивати. І, можливо, не раз, щоб вирішити завдання виходу до 1/8 фіналу. Отож, підшукати заміну Мілевському, як не крути, наставникові «Динамо» буде нелегко. Не в кращій формі сьогодні Ісмаель Бангура. Ще далекий від необхідного фізичного стану бразильський бомбардир Гільєрмо — недавнє дзвінке придбання лідера чемпіонату України. Хлопець довго лікував ногу.

Юрій Сьомін з жалем констатує, що перспективному Артемові Кравцю бракує досвіду, а ще більше —холоднокровності біля воріт суперника. Можливо, Юрій Павлович зупинить свій вибір на 19-річному кремезному форварді Андрієві Ярмоленку. Він, до речі, забив переможний гол в одному із двох контрольних матчів, зіграних «Динамо» минулої неділю проти самарських «Крильєв Совєтов» — шостої команди чемпіонату Росії-2008.

Найімовірніше, повернеться на своє місце півзахисник Олександр Алієв, котрий пропустив першу зустріч з «Валенсією» через дискваліфікацію. Напевно, у стартовому складі проти валенсійців з’явиться і серб Мілош Нінкович, який у київському матчі з «кажанами» вийшов тільки на заміну. Чи гратиме румун Флорін Чернат, який відмінно зарекомендував себе в київському матчі з «Валенсією»? Про це, мабуть, поки що не знає й сам Сьомін. Він відзначив, що в грі з «Крильцями» дуету Чернат—Алієв бракувало взаєморозуміння. Адже вони — однопланові виконавці і разом раніше не грали. Відповідей на всі ці запитання залишилося чекати недовго. А Валенсія перебуває в очікуванні цієї інтригуючої зустрічі. Прогнозується велика кількість глядачів на стадіоні. Та й погода, як то кажуть, сприяє: мінлива хмарність, удень близько 16 градусів тепла. Увечері, мабуть, буде дещо прохолодніше...

Віктор БРАНИЦЬКИЙ (із Валенсії).