Учора на засіданні Кабінету Міністрів розглядали декларацію цілей і завдань бюджету на 2010 рік. Відкриваючи засідання, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко назвала цей документ одним із найважливіших, які слід прийняти до першого березня.

Окрім того, на порядку денному зібрання значилася державна цільова програма «Ядерне паливо України». Чільниця Кабміну зазначила, що уряд повністю проаналізував ситуацію, пов’язану із цим питанням, і готовий затвердити чіткі заходи для того, щоби країна частково мала свій власний ядерно-паливний цикл. Урядовці також запланували розгляд питання про надання 10-річних податкових канікул підприємствам, які спеціалізуються на використанні альтернативних джерел палива й енергозбереженні.

На засіданні уряду в середу були присутні керівники профспілок. У їхній присутності глава Кабміну наголосила міністрам на необхідності налагодити діалог із профспілками підконтрольних їм галузей. Вона також пригрозила залишити своїх підлеглих без зарплати, якщо співробітники підвідомчих міністрам підприємств не будуть вчасно одержувати заробітну плату. Юлія Тимошенко поінформувала, що уряд на спеціальній нараді в п’ятницю розгляне питання про стан виплати заробітної плати на підприємствах державної форми власності. Передусім розглядатиметься ситуація з погашенням заборгованості на підприємствах, підвідомчих Міністерству промислової політики.

На вчорашньому засіданні уряд доручив виділити 100 мільйонів гривень для фінансування програм молодіжно-житлового кредитування.