Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман виступає за посилення співробітництва між українським парламентом і Європейським Банком Реконструкції та Розвитку для забезпечення якісної законотворчої діяльності.
Під час учорашньої зустрічі з Керуючим директором ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсісом Маліжем (на знімку) обговорювалась участь представників ЄБРР в експертному супроводі законопроектів, яка може здійснюватись у взаємодії з профільними парламентськими комітетами, фракціями і окремими депутатами і сприятиме підвищенню якості законотворення.
Ф. Маліж заявив, що Європейський банк реконструкції і розвитку готовий надати Україні експертну підтримку, зокрема, у здійсненні реформ банківської, фінансової та енергетичної сфер.
Голова Верховної Ради наголосив у цьому контексті, що зазначені сфери реформування належать справді до числа пріоритетних, і подякував за пропозицію до обміну відповідним досвідом. За його словами, співпраця з ЄБРР є особливо важливою для успіху системних реформ в Україні.
В. Гройсман висловив думку про важливість координації співпраці міжнародних фінансових інституцій з Верховною Радою, «бо ініціативи реформ повинні перетворюватися на законодавчі акти».
Глава парламенту зазначив, що спільна робота з міжнародними партнерами вже розпочата, і така робота зробить внутрішню роботу парламенту більш ефективною і прозорою.