Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко переконаний, що парламент зробить все, аби припинити фінансування колишніх народних депутатів за рахунок бюджету. Про це він заявив, коментуючи інформацію у ЗМІ про нарахування матеріальної допомоги колишнім народним депутатам в сумі більш як 20 млн. грн. за 2008 рік.

М. Томенко зазначив, що з правової точки зору необхідно внести зміни до Закону України «Про статус народного депутата». «При розумінні кризової ситуації в Україні та скороченні видатків на управлінські функції переконаний, що Верховна Рада України внесе такі зміни», — сказав він.

М. Томенко переконаний, що з моральної точки зору колишні народні депутати самі мають відмовитися від цієї матеріальної допомоги. «Прості колишні народні депутати, які отримують цю допомогу, діють неправильно. Натомість екс-народні депутати-бізнесмени діють аморально в квадраті, а публічні політики чи лідери партії, які їздять по Україні та «захищають український народ» і вже кілька років просять матеріальну допомогу, діють аморально в кубі», — зазначив він.

Прес-служба Верховної Ради України.