Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у понеділок провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковським (на знімку).

В. Литвин поінформував Я. Ключковського на його прохання про політико-економічну ситуацію, яка склалася в Україні. За його словами, «необхідно говорити правду про те, що відбувається» та скоординувати дії всіх гілок влади, бо «відсутність скоординованої роботи з подолання кризи ми намагаємось компенсувати політичними розбірками».

Ситуація в країні, на переконання В. Литвина, була б набагато гірша у разі, якби Верховна Рада України не працювала. Коментуючи критичні заклики змінити владу в Україні, що, на думку опонентів, «допоможе подолати навіть і світову кризу», Голова Верховної Ради України наголосив на необхідності спочатку подивитись, «наскільки ми впали нижче тієї позначки, на якій знаходиться Європа», і «не намагатися перемогти один одного в умовах складної ситуації».

Головними передумовами позитивного розвитку подій в Україні під час президентської кампанії Голова Верховної Ради назвав «дисциплінування українських політиків, прийняття постанови про точну дату виборів Президента, гарантування їх своєчасного проведення».

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні запросив Голову Верховної Ради України взяти участь у двосторонній Міжпарламентській асамблеї Україна—Польща, яка відбудеться 12—13 березня 2009 року в Польщі, а також 25—26 червня 2009 року — у тристоронній Асамблеї Україна—Польща—Литва.

У цьому контексті В. Литвин наголосив на необхідності дотримуватися взятих на себе зобов’язань та виконання домовленостей. Він пообіцяв підготувати пропозиції і, відповідно до того, як розгортатимуться події в Україні, прийняти рішення щодо участі в цих важливих зустрічах.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.