Федерація профспілок України через два тижні може оголосити загальнонаціональний страйк. Це станеться в тому разі, якщо Кабмін не дослухається до їхніх вимог щодо покращення соціально-економічного рівня робітників підприємств. Про це на прес-конференції заявив народний депутат від Партії регіонів, голова Федерації профспілок Василь Хара (на знімку).

«Ми не зацікавлені у затягуванні цього процесу, оскільки ситуація в економіці погіршується, і якщо ми не переконаємо уряд вжити кардинальних заходів для мінімізації наслідків економічної кризи, то в країні може бути біда. Люди вийдуть на вулиці, і ця некерована маса може спровокувати не просто заворушення та акції протесту, а й такі небажані події, які потягнуть за собою багато негативного в країні», — сказав він.

Нині, за словами голови ФПУ, розпочалася так звана процедура примирення, тобто створено спеціальну комісію за участі представників профспілок і уряду, які спільно шукатимуть вихід зі складної ситуації, пов’язаної із зобов’язаннями Кабміну перед профспілками.