Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко звернувся до Генерального прокурора Олександра Медведька з проханням вжити заходів для недопущення порушень Київською міською державною адміністрацією вимог законодавства у сфері фізичної культури і спорту та надання фізкультурно-оздоровчих послуг дітям Києва.

У зверненні до Генпрокурора М. Томенко зазначив, що до Верховної Ради звернулися керівники та тренери дитячо-спортивних шкіл Києва, а також батьки дітей, які навчаються в даних спортивних закладах, стосовно неправомірних дій голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького, спрямованих на руйнування мережі дитячих спортивних закладів столиці.

М. Томенко повідомив, що 11 лютого 2009 року під головуванням київського міського голови відбулися збори керівників усіх міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл комунальної власності. В ході зустрічі Л. Черновецький запропонував розробити та запровадити систему надання школами комунальної власності платних послуг, фінансування діяльності ДЮСШ та міського бюджету за рахунок батьків дітей, які відвідують позашкільні спортивні заклади.

Заступник Голови Верховної Ради також звернувся до голови Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павла Костенка з проханням розглянути на найближчому засіданні комітету дану ситуацію.

М. Томенко зауважив, що голова КМДА «охоплений манією незаконних перевірок». Підтвердженням цього, за словами заступника Голови Верховної Ради, є документ, в якому Черновецький доручає своєму заступникові В. Головачу «по всем структурам, клубам для молодежи, которые пикетировали здание мэрии, провести полную проверку их деятельности» та «забрать у них всю базу данных, кто у них обучается, через 0-51 обзвонить, какие деньги они собирали и за что». При цьому в розпорядженні Л. Черновецького наголошується, що коли ці клуби «хорошие — оставим, если воры и жулики — будем работать».

Прес-служба Верховної Ради України.