Футбол. Одразу після першого матчу 1/16 фіналу Кубка УЄФА проти «Валенсії», котрий завершився з рахунком 1:1, київські динамівці розпочали підготовку до зустрічі у відповідь. До речі, після ретельного перегляду епізоду із забитим у ворота «кажанів» м’ячем, спеціальна комісія УЄФА записала цей гол на рахунок Артема Мілевського.

Минулої п’ятниці вранці делегація «Динамо» (Київ) вилетіла до Іспанії, а конкретніше — до добре знайомої нам Марбельї. Там підопічні Юрія Сьоміна і готуватимуться до відповідального поєдинку.

У складі киян: воротарі — Богуш, Шовковський, Рибка; оборонці — Бетао, Саблич, Ель-Каддурі, Несмачний, Допілка, Михалик; півоборонці — Гіоане, Вукоєвич, Нінкович, Корреа, Чернат, Алієв, Гусєв, Єременко, Морозюк, Кравченко; нападники — Бангура, Шацьких, Гільєрме, Мілевський, Ярмоленко, Зозуля, Кравець.

А в неділю лідер чемпіонату України провів два контрольні матчі з російським клубом «Крилья Совєтов» (Самара).

Матч № 1 (два тайми по 30 хвилин). «Динамо» — «Крилья Совєтов». 1:0. Гол: Ярмоленко, 40.

«Динамо»: Шовковський, Гусєв, Саблич, Допілка, Морозюк, Гіоане, Шацьких, Зозуля, Мілевський, Ярмоленко, Гільєрме.

Матч № 2. «Динамо» — «Крилья Совєтов». 0:2. Голи: Бєлозєров, 30, Ескобар, 90.

«Динамо»: Богуш, Несмачний, Бетао, Михалик, Ель-Каддурі, Вукоєвич, Єременко, Кравченко (Корреа, 46), Чернат (Ярмоленко, 62), Алієв, Кравець.

«Валенсія» також у неділю грала. Вона провела календарну зустріч чемпіонату Іспанії в Ла Коруньї проти «Депортиво». Нічия — 1:1. Голи: Піску, 79 — Вілья, 24. Гості відкрили рахунок і, здавалося, доведуть справу до переможного кінця. Адже дуже грамотно оборонялися і намагалися контратакувати. Але команду підвів Давид Вілья, котрого на 77-й хвилині за друге попередження вилучили з поля. І господарі не забарилися забити у відповідь.

«Валенсія»: Санчес, Мадуро, Марчена, Алексіс, Дель Орно, Бараха, Фернандеш, Мата, Гоакін (Мічел, 63), Сілва (Морієнтес, 78), Вілья.

Завтра київське «Динамо» вирушить до Валенсії, де наступного дня в поєдинку з місцевою командою визначиться володар путівки до 1/8 фіналу Кубка УЄФА. Матч відбудеться на стадіоні «Масталья». Початок матчу о 22.30 за київським часом. До речі, зустріч обслуговуватиме бригада арбітрів зі Словенії на чолі з Даміром Скоміною.

Відомі також арбітри, котрих призначено судити матчі «Тоттенгем» — «Шахтар» у Лондоні (на стадіоні «Вайт Гарт Лейн», початок о 22.00) і «Металіст» — «Сампдорія» у Харкові (19.00). Це, відповідно, Паоло Тальявенто з Італії та Кнут Кірхер із Німеччини.

***

Чемпіонат Італії. «Сампдорія» (Генуя) — «Аталанта» (Бергамо). 1:0. Гол: Пацціні, 61. «Сампдорія»: Кастеллацці, Раджі, Луккіні, Аккарді (да Кошта, 70), Саммарко (Дессена, 76), Франческіні, Станкявічюс, Паломбо, П’єрі, Пацціні, Кассано (Беллуччі, 87).