Міністерство юстиції відкрило доступ до відомостей Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень. Це дасть змогу вільно отримувати інформацію про всі судові рішення, які надходять на примусове виконання до Державної виконавчої служби, та проведені виконавчі дії.

Використання зацікавленою особою даних з Єдиного реєстру стане, зокрема, корисним при прийнятті нею рішень стосовно укладання договорів, адже така особа володітиме більш повною інформацією про своїх контрагентів, що сприятиме зниженню рівня ризиків. Державне підприємство «Інформаційний центр» Міністерства юстиції на письмові запити фізичних та юридичних осіб надаватиме необхідну інформацію з такого реєстру. Водночас на сайті підприємства розміщено форми подачі заяв та інша важлива інформація.

Крім того, з другої половини листопада почне функціонувати безкоштовний веб-сайт Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень для пошуку, перегляду документів тощо. Запровадження такого веб-сайту надасть сторонам виконавчого провадження можливість оперативно отримувати інформацію про хід їх виконавчого провадження за допомогою мережі Інтернет.

Також усім охочим планується надавати повні та скорочені витяги з Єдиного реєстру в електронній формі з можливістю здійснювати їх оплату через мережу Інтернет, використовуючи платіжні картки.

Інформація прес-служби Міністерства юстиції України.