А ще — забезпечення конституційних гарантій на право громадян на підприємницьку діяльність та недоторканність їх власності від «бандитизму та рейдерства» органів місцевого самоврядування.

Та встановлення до 2010 року податкових канікул на прибуток на ПДВ для представників малого та середнього бізнесу і роботодавців, які збільшили кількість найманих працівників не менш як на 10 відсотків. Про це заявили представники Спілки орендарів та підприємців України на прес-конференції «Жертви та чинники фінансової кризи». До жертв кризи вони зарахували експортерів та виробників товарів промислової та видобувної галузей, малий та середній бізнес, власників депозитних вкладів, приватних інвесторів у житлову нерухомість, низькооплачуваних найманих працівників, насамперед жінок, літніх людей та молодь, соціально незахищені верстви населення. Тобто практично переважну більшість українців.

Наша країна посідає одне з перших місць серед держав, що потерпають від фінансової кризи. Це було відзначено на VІІІ європейській регіональній нараді в Лісабоні. Тут понад 50 країн Східної Європи та Центральної Азії, члени Міжнародної організації праці при ООН розглядали заходи у відповідь на економічну кризу.

І у цей час, незважаючи на такий стан справ в економіці держави, комерційні банки провадять дискримінаційну політику в фінансово-договірних відносинах з клієнтами, а Закон України «Про засади державної регуляторної політики» забезпечує парламентську підтримку найбезглуздішої регуляторної ідеї, вважають у Спілці орендарів та підприємців України. Тож криза довіри бізнесу та суспільства до політиків та банків може бути подолана лише за умови повної відповідальності банків перед вкладниками, державного захисту конституційних прав вкладників банку, державних гарантій повернення депозитних вкладів неплатоспроможними банками через націоналізацію корпоративних прав їх засновників. А ще необхідно припинити ворожнечу політичних сил заради порятунку держави і нації та деполітизувати соціальний діалог.