Вечірнє засідання 19 лютого

На початку вечірнього засідання Верховна Рада розглянула проект закону про термінові заходи з упередження наслідків світової фінансової кризи та про внесення змін до деяких законів України. За словами доповідача, голови Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Сергія Терьохіна, законопроект спрямовано на стимулювання залучення інвестицій в економіку України.

Проте під час обговорення народний депутат Станіслав Аржевітін зауважив, що законодавчі ініціативи, які містяться в документі, вже на 50 відсотків втратили свою актуальність, оскільки Верховна Рада ухвалила спеціалізовані закони, які стосуються житлового будівництва та банківської сфери, готуються до розгляду спеціалізовані закони про фонд гарантування вкладів чи стосовно кредитних спілок. Відтак 227 народних депутатів висловилися за направлення цього законопроекту на повторне перше читання.

Натомість законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (стосовно послаблення негативного впливу світової фінансової та економічної кризи на вітчизняну нафтопереробну галузь) ухвалено в цілому як закон.

Насамкінець 383 народні депутати підтримали постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції України та законів України, прийняття незаконних розпоряджень посадовими особами Київської міської державної адміністрації.