Народний депутат України Сергій Терещук (Блок Володимира Литвина) про болі й проблеми пересічних громадян знає не з чуток. Лише торік він провів у Черкаській області понад 180 зустрічей з виборцями, близько 250 разів виступив на каналах місцевого телебачення, обласного та районного радіомовлення, у друкованих засобах масової інформації. До свого обранця письмово звернувся 791 громадянин і на кожне повідомлення, пропозицію чи прохання надіслано вичерпну відповідь або надано допомогу.

Найбільше звернень у пошті парламентарія — соціального спрямування. Виборців непокоїть погіршення медичного забезпечення, особливо у сільській місцевості. Завдяки турботам Сергія Терещука торік вдалося вирішити кілька особливо гострих питань, які перебували під його контролем. Із державного бюджету виділено кошти на будівництво кількох медичних закладів: хірургічного відділення Городищенської районної лікарні та лікувальних корпусів райлікарні у селі Червона Слобода Черкаського району. Узгоджено фінансування спорудження котельні Жашківської районної лікарні та адмінкорпусу райлікарні у місті Тальному.

Щиро дякували депутатові жителі сіл Топилівка і Боровиця Чигиринського району за підвідний газопровід довжиною 18 кілометрів, котрий став до ладу восени 2008 року. Сергій Миколайович доклав максимум зусиль, щоб обіцяний ним під час виборів проект здійснився.

— Я сам виріс у селі, — поділився народний депутат, — закінчив сільськогосподарський інститут, працював у колгоспі агрономом і мені особливо близькі негаразди й болі селян. На останніх зустрічах з жителями сільських населених пунктів з’ясувалося, що особливе збурення викликають у людей зміни до Закону «Про особисте селянське господарство», якими, по суті, їх позбавлено права на допомогу через безробіття. Я пояснюю людям, що сталося прикре непорозуміння, недогляд законодавців, і невдовзі його буде виправлено. Принаймні фракція Блоку Литвина наполегливо домагатиметься, щоб до цього питання обов’язково повернулися.

Черкаська область.

Фото автора.