Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту скасувало свої попередні рішення про перетворення Івано-Франківського коледжу фізвиховання на філію Львівського державного університету фізичної культури.

Як повідомив на прес-конференції заступник начальника управління спорту Івано-Франківської ОДА Любомир Пасічняк, тверда послідовна позиція обласної державної адміністрації зумовила видання наказу міністерства, згідно з яким Івано-Франківський коледж залишився у статусі самостійного навчального закладу. Нагадаємо, що історія з приєднанням коледжу до Львівського університету фізичної культури тягнулася кілька років і мала широкий резонанс.

Міністерство ще 2007 року видало наказ про створення відокремленого структурного підрозділу Львівського державного університету фізичної культури. Однак колектив не погодився з таким рішенням міністерства і став активно відстоювати свій незалежний статус. У цьому його підтримувала й обласна влада. І от зараз, запевнив Любомир Пасічняк, остаточно поставлено крапку в цій справі.

Тепер коледж повинен довести, що відстоював свій статус недарма. У тримісячний термін його керівництво має представити міністерству проект програми комплексного розвитку навчального закладу на період 2010-2015 рр. Любомир Пасічняк прогнозує, що уже за п’ять років на базі коледжу може бути створено інститут фізичної культури.

Івано-Франківська область.