Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко закликає Президента України невідкладно призначити представника глави держави в парламенті.

За його словами, ненормальною є ситуація, коли вже понад місяць після звільнення попереднього представника Президента у Верховній Раді призначення нового так і не відбулося.

М. Томенко наголосив, що на сьогодні вкрай необхідні спільні дії Президента і парламенту в здійсненні антикризових завдань. Заступник Голови Верховної Ради нагадав, що Президент неодноразово звертався до парламенту з проханням щодо ухвалення відповідних антикризових рішень. «Президент мусив би давно призначити свого постійного представника в парламенті, який би користувався авторитетом», — сказав він.

М. Томенко зауважив, що відсутність ефективної співпраці підтверджує навіть той факт, що сьогодні під час розгляду пропозицій до другого читання проекту Державної програми приватизації не тільки не було постійного представника Президента, а й не визначено уповноважену особу, яка б представляла позицію глави держави. «Такий факт не дає підстав говорити про співпрацю між Президентом та Верховною Радою в ухваленні законів», — підкреслив він.

М. Томенко також припустив, що відсутність постійного представника Президента в парламенті пояснює існуючі факти затримки підписання главою держави ухвалених парламентом законів.

Прес-служба Верховної Ради України.