Відтепер Дніпропетровська та Чернівецька обласні ради спільними зусиллями розвиватимуть місцеве самоврядування. Зокрема, й через встановлення прямих контактів, обмін інформацією і досвідом роботи. Їхні домовленості викладено в угоді про співробітництво, яку підписали під час перебування чернівецької делегації у Дніпропетровську голови обох облрад: Дніпропетровської — Юрій Вілкул і Чернівецької — Іван Шилепницький.

Вони домовилися, у межах своїх повноважень, дбати про вдосконалення нормативно-правової та законодавчої бази місцевого самоврядування, сприяти міжрегіональному та міжнародному партнерству, реалізовувати спільні інвестиційні проекти, а також спільно напрацьовувати і фінансувати програми у сфері малого й середнього бізнесу та науково-дослідницькі, мистецькі, природоохоронні проекти.

Як пояснив Іван Шилепницький, документ про співпрацю з Дніпропетровською облрадою було укладено, зокрема, тому, що торік дніпропетровці надали Чернівецькій області вагому допомогу для ліквідації наслідків повені. А таке забувати не можна.

Крім того, взаємний інтерес викликало життя територіальних громад. «У нас є надлишок робочої сили, у вас — великі виклики на професіоналів, цікаві технології», — зазначив чернівецький голова облради.

За словами Юрія Вілкула, дніпропетровські делегації, які побували на Буковині, високо оцінили рівень розвитку тамтешнього місцевого самоврядування, співпраці з Європою. «Ми можемо повчитися у наших партнерів, як залучити громаду до виконання соціальних проектів на умовах співфінансування, як з максимальною ефективністю реалізувати програму «Електронна Дніпропетровщина» — чернівчани мають більший досвід у цій справі», — зауважив Юрій Вілкул.

Обидва голови не проти, щоб до угоди приєдналися й інші області. Крім того, вважають вони, це лише перший крок, наступним має стати укладання подібних угод між районами, селищами і селами.