Головне питання — це передусім відповідь, як вивести країну з кризи. На цьому наголосив під час засідання опозиційного уряду лідер Партії регіонів Віктор Янукович (на знімку).

«Ми з вами повинні шукати відповідь на це питання, бо розуміємо, що влада на це відповіді не дасть. Те, що влада — банкрут, це ми добре знаємо. Критика, яка лунає на адресу Президента, Прем’єр-міністра, вже набридла всім. І якби на цій посаді були люди відповідальні, то вони б давно уже в статусі кризи встали зі своїх крісел і пішли», — зазначив він. Парламентарій сказав, що це підтверджують різні дослідження, не тільки українські, а й світові. Усі добре розуміють, що нам ніхто не допоможе. Ніякий Захід, ніякий Схід. Він вважає, що «поки ми самі не згуртуємося і не дамо відповідь, як боротися з кризою, а головне — не згуртуємо суспільство, це може погано закінчитися».

Віктор Янукович повідомив, що за січень падіння промислового виробництва становить 34 відсотки. Востаннє це було на початку 90-х років. Що можна очікувати, коли масово почали відключати опалення в найбільших промислових регіонах, які виробляють більшу частину ВВП країни? На цьому тижні був відключений Дніпропетровськ, а в Донецьку люди об’єдналися в загони самооборони і не дають чиновникам, які керують з Києва, відключати опалення.

Він також розповів, що зараз перероблюється антикризова програма. Окрім того, будемо пропонувати програму, яка дасть можливість шукати різні засоби захисту країни від кризи.

«Сьогодні хотів би дещо відступити від критики, яку висловлювали на адресу уряду і влади в цілому. Бо вони ніколи це не почують і не мають бажання чути. Складається враження, що вони живуть в одній країні, а ми в іншій», — сказав голова опозиційного уряду. «Ми щодня кажемо, що треба щось робити, але нічого, крім політики авантюр і брехні, не бачимо сьогодні від влади. Тобто сценарій руйнування країни виконується щоденно».