«Фронт — це передова, фронт — це боротьба, фронт — це не війна. Сьогодні такі умови в країні, що лише словами й переконаннями неможливо нічого зробити. Для мене відповідь на кризу — це активна дія. Активна дія на передовій —боротьба за людину, боротьба за родину, боротьба за народ», — так народний депутат Арсеній Яценюк презентував у Дніпродзержинську очолювану ним громадську організацію «Фронт змін».

Сьогодні в Україні діє десять її осередків. На Дніпропетровщині перший і поки що єдиний — у Дніпродзержинську. Тут ініціативу А. Яценюка підтримали підприємці, науковці, представники творчої інтелігенції. За півроку, сподівається лідер, такі осередки будуть по всій Україні, і зауважує, що організація і реєстрація їх відбувається «знизу», а не «зверху».

Арсеній Яценюк також запевнив, що не «купуватиме» прихильників. Навпаки, на його переконання, фінансувати громадські організації і політичні партії мають їхні члени, а інакше вони, ці формування, ризикують перетворитися на «політичне ЗАТ».

Для кожного регіону, переконаний політик, має бути розроблена власна програма розвитку, і найголовніше питання в ній — забезпечення необхідної кількості робочих місць. У Дніпродзержинську треба розвивати малий і середній бізнес, тоді добробут мешканців міста не залежатиме тільки від одного підприємства (Дніпровського металургійного комбінату). Ще одна, особлива, проблема для міста — екологічна безпека. Фінансувати її розв’язання, вважає А. Яценюк, треба коштами центрального бюджету із так званого екологічного фонду. «Сьогодні у місті з населенням 250 тис. осіб показник шкідливих викидів на 1 квадратний кілометр — найбільший в Україні. Якщо так далі піде, через десять років тут нікому буде працювати», — зауважив він.

Лідер «Фронту змін» пообіцяв, що до наступних парламентських виборів організація переросте в політичну партію (юридично її вже зареєстровано).

Дніпропетровська область.