Крим не відмовиться від автономії і захищатиме свої конституційні права. Про це заявив на громадських дебатах «Автономія Криму: до розколу чи процвітання України» народний депутат від КПУ Леонід Грач.

Він заперечує існування сепаратистських настроїв у Криму. «Я вкрай не сприймаю те, що Київ принижує і знищує конституційні повноваження АРК. Ніякого сепаратизму в Криму немає», — наголосив народний депутат.

Леонід Грач розповів, що грубо нехтують усі найважливіші конституційні повноваження Криму, пов’язані з участю автономії у виробленні зовнішньополітичного і зовнішньоекономічного курсу країни, фінансовою самостійністю, що дає змогу спрямовувати податки, що збираються на півострові, на потреби соціально-економічного розвитку, і можливістю вільно користуватися російською мовою у всіх сферах громадського життя. Реалізація цих прав створила б умови для нормального розвитку Криму в економічному і політичному просторі держави. Але в процесі ухвалення найважливіших державних рішень конституційні повноваження АР Крим не тільки не враховуються, про них навіть не згадується.

Він також відзначив, що економіка АРК лежить у руїнах. Соціально-економічне відродження в нинішній ситуації неможливе, оскільки, всупереч Конституції АРК, кошти від податкових надходжень вилучаються, а потім уже частина з них повертається у вигляді субвенцій. Парламентарій вважає, що основою економічного відродження могли б стати нафтогазові родовища. Але Президент і його оточення, навіть не поцікавившись позицією автономії, запрошують до їх освоєння американські корпорації.

Він наголосив, що зневажливе ставлення до норм Конституції АРК не дає змоги автономії розвиватися, а також створює вибухонебезпечну ситуацію, що може закінчитися перетворенням півострова на вогнище міжнародної напруженості.