Не однією великою хліборобською династією може похвалитися СВК «Батьківщина», що в Котелевському районі Полтавської області. Небагато нині сільгосппідприємств, які мали б таку яскраву історію і пронесли її через покоління, лихоліття війни та суспільні перетворення, зберігши традиції та глибоку повагу до людей праці, примноживши її новими здобутками. Господарство цими днями збирає всю велику родину, щоб відзначити своє 80-річчя. Головний економіст Олександр Салашний шанує традиції сім’ї, з повагою згадує уславленого діда — Героя Соціалістичної Праці Якова Яковича. Той все життя віддано пропрацював в одному колгоспі й дітям і онукам заповідав не цуратися котелевської землі.

Понад три десятиліття очолює це підприємство Герой України, заслужений працівник сільського господарства, депутат облради Олександр Коросташов. Редакція щиро зичить, аби тепло «Батьківщини» зігрівало ще не одне покоління хліборобів.

На знімку: Олександр Салашний із дружиною Олесею та доньками Владиславою і Вікторією мешкають у зведеній «Батьківщиною» садибі. 290 таких ошатних будиночків із впорядкованими господарськими приміщеннями, дворами й садочками спорудили в сільгосппідприємстві — вважайте, ціле селище — для своїх працівників.

Полтавська область.