Учора зранку відбою не було від бажаючих вручити перехожим продукцію «медіахолдингу» імені «естета в галузі інтимних забав» Казбека Бектурсунова. Я, наприклад, дорогою на роботу — з Позняків до Шулявки — натрапила на вісім таких мобільних агітпунктів. Не знаю, що викликає більшу огиду — читання оприлюднених на сайті ОРД протоколів з одкровеннями любителя «лоліт» у ранзі радника міського голови чи фальшиві звіти про те, як «кияни заступилися за свого мера». Бр-р-р...

Як «кияни заступалися», ми вже розповідали в попередньому номері. Хоча, звичайно, це не повний опис мобілізації на оборону Черновецького від... «вдячних» мешканців столиці. «Вечірку» довелося б «долатати» ще кількома сторінками, якби вона, звісно, зважилася описати методи набору «рекрутів» з підневільних комунальних підприємств і організацій та «легіонерів», що в пошуках десятки завжди згодні надати специфічні послуги. Ось, скажімо, медики: чи хочуть вони, щоб «ніхто не заважав Черновецькому робити ту роботу, яку він розпочав, щоб його плани і плани його команди втілилися в життя», якщо їм уже по кілька місяців не виплачують зарплату, хворих у лікарнях переведено на голодну дієту, а з усіх необхідних засобів для надання невідкладної допомоги у запасах є лише бинт?

І це, зауважте, «робота» тільки почалася і не всі «грандіозні плани» з «евтаназії» охорони здоров’я в Києві втілено. Чи може лікарів охопити пошесть хворобливого потягу до осередку «чуми», аби вони добровільно, залишивши пацієнтів на чергову сестру, відбували минулої п’ятниці процедуру переклички під стінами «мерії»? «Ми ж не клієнти Павловки, щоб з доброго дива, без тиску керівництва, підтримувати Черновецького чи Кильчицьку, — запевнили мене в одному медичному закладі Києва. — Це для них там давно мали б підготувати палату для особливо буйних...»

Схоже, ця фахова рекомендація небезпідставна. Хоча б тому, що уражена психіка — річ заразна. Минулої суботи, у день закоханих, у київських РАГСах молодят благословляли на сімейне щастя «порадою» змінити традиційний весільний маршрут на «вигідний». Спочатку до пам’ятника Гонгадзе, де за фото на пам’ять із «мером» від нього чекає дарунок, а потім на іподром — там уже пані Айвазова приготувала для наречених ласощі і не менш солодкі здравиці... своєму «вірному» чоловікові. Навряд чи котрась з «осолоджених» пар «інвестувала» весільні гроші у скачки (хочеться вірити, що свято закоханих — усе-таки не день дурня): було б дуже прикро, якби й молоді відчули на собі заповідь від Черновецького — обкради ближнього так, щоб він з тебе ж створив кумира...

Дедалі більше киян сподіваються, що Президент нарешті заступиться за них і позбавить Леоніда Черновецького хоча б посади голови КМДА. Цим він не тільки прикладеться до визволення столиці, а й очиститься від сумнівних компліментів свого «послідовного союзника», якими той завдає главі держави більше шкоди, ніж його опоненти. Принаймні в очах киян, які завжди активні на президентських виборах. З відкритим листом з таким проханням до Віктора Ющенка звернулася депутатська фракція Блоку В. Кличка у Київраді, а їхні колеги з Блоку В. Литвина ініціюють створення антикризової стратегії для подолання наслідків діяльності Черновецького і його команди. Наше мовчання в цьому контексті перетвориться із золота на посічену гречку.