Цього тижня народні обранці працювали у комітетах. А парламентська делегація на чолі з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином побувала з робочою поїздкою у Брюсселі, де провела низку зустрічей і переговорів з європейськими парламентаріями.

Проте політичне життя в Україні тривало. На сторінки багатьох засобів масової інформації долетіло відлуння внутрішніх чвар у Партії регіонів за чергову невдалу спробу змістити Юлію Тимошенко з посади Прем’єр-міністра. Шишки посипалися на Сергія Льовочкіна і Юрія Бойка, яких звинуватили в занадто великому впливі на лідера Віктора Януковича. Зокрема, один із заступників Борис Колесніков обурювався: навіщо було поспішати? Адже уряду Тимошенко було відведено 100 днів для роботи. От після закінчення цього терміну й треба було ставити питання про відповідальність Кабінету Міністрів. І взагалі, мовляв, що далі поглиблюватиметься криза, то вищим ставатиме рейтинг Віктора Януковича, з яким і треба йти на президентські вибори.

У свою чергу, Сергій Льовочкін висловлював переконання, що деякі хлопчики хотіли покласти Партію регіонів під БЮТ. Що могло потім покласти відповідальність за провал економічної політики й на регіоналів.

Одначе поки що мовчання зберігає лідер партії Віктор Янукович. Але, безумовно, довго робити вигляд, що в лавах ПР нічого не відбувається, він не зможе. Або йому вдасться відновити партійну дисципліну, або регіоналів чекають нелегкі часи.

Безперечно, ще одна резонансна подія — засідання Ради національної безпеки й оборони, на якому розглядалися підписані газові угоди з Російською Федерацією. За його підсумками, Служба безпеки і Генеральна прокуратура мають встановити, хто в країні володіє газовими свердловинами, встановити законність видачі їхнім господарям ліцензій, а також законність дій високопосадовців під час підписання газових угод. У БЮТ уже заявили, що рішення РНБО оскаржуватимуть у суді.

Проте чи не найбільше запитань викликала відставка Віктора Пинзеника з посади міністра фінансів. І хоча члени партії «Реформи і порядок», яка на дочасних виборах увійшла до складу БЮТ, переконують, що вони й надалі залишатимуться прихильниками прем’єрки, в багатьох оглядачів виникли сумніви стосовно щирості цих заяв.

Власне, наступний тиждень має дати відповіді, можливо, не на всі, але на чимало запитань, які визначать подальший перебіг подій.