Футбол. Нікозія. ХІІ міжнародний турнір на приз Федерації футболу Кіпру. 11 лютого. Матч за третє місце. Кіпр—Словаччина. 3:2.

Фінал. Сербія—Україна. 0:1. Гол: Назаренко, 16.

Сербія: Дишленкович, Рукавина, Драгутинович, Коларов (Джурич, 75), Іванович, Лазович (Сулеймані, 46), Станкович, Міліаш (Кузманович, 46), Йованович, Красич (Янкович, 70), Мутавджич (Тошич, 58). Тренер — Радомир Антич.

Україна: Худжамов, Мандзюк, Тимощук, Русол, Воронін (Гоменюк, 46), Шевчук, Левченко, Назаренко, Калиниченко (Ротань, 90+1), Девич (Селезньов, 89), Пашаєв (Чигринський, 46). Тренер — Олексій Михайличенко.

У цьому матчі, як уже повідомлялося раніше, не грали динамівці, котрих одразу після зустрічі зі словаками відпустили до клубного тренувального табору в іспанській Марбельї. Але і без них під рукою Олексія Михайличенка знайшлося чимало вправних виконавців.

Як і в попередній зустрічі, українці з відкриттям рахунку не забарилися. Сергій Назаренко забив фантастичний гол! Оборонці суперника винесли мяча після вкидання ауту Шевчуком. Його повертає ближче до карного майданчика сербів Мандзюк. Девич робить передачу на Назаренка і той, не опускаючи мяча на газон, з лету потужно пробиває метрів з тридцяти. І влучає у дальню «дев’ятку»!

Далі суперники діяли значно обережніше. Тож результативність цього разу була нижчою, ніж у попередньому матчі. Що не кажи, а фінальний поєдинок диктує свої умови. І тактика проти сербів була зовсім іншою, ніж проти словаків напередодні. І це природно.

Отже, склалося враження, що після проведеного м’яча збірна України віддала ініціативу супернику і почала діяти на утримання рахунку. Більше дбала про оборону. Хоча за найменшої нагоди прагнула контратакувати. І таки мала кілька нагод забити ще. Але нашим нападникам Вороніну і Девичу бракувало взаєморозуміння.

І, якщо бути щирим до кінця, серби мали більше моментів, щоб встановити рівновагу і вийти вперед. Реальний шанс зрівняти рахунок втратив Йованович, стрімкий прохід якого завершився ударом з гострого кута. Та м’яч від ноги Худжамова влучив у штангу. Далі гра значною мірою вирівнялася. Суперники, либонь, сподівалися на прорахунки одне одного.

Після перерви обидві команди намагалися загострити ситуацію. Але в завершальній стадії атак помилялися в передачах. Дещо пожвавила гру українців поява на полі Гоменюка. Серби нічим особливим не запам’яталися. Лише Сулеймані одного разу пробив небезпечно. Однак Худжамов за допомоги Чигринського загрозу відвів. А загалом команда України цілком заслужено перемогла і виграла цей турнір.