Були часи, коли місто Роздільна вважалося кращим районним центром Одеської області. Тут було побудовано ультрасучасний залізничний вокзал, проведені газифікація і водопостачання, реконструйовані, а по суті, побудовані з нуля, стадіон, школа-гімназія, районна поліклініка, центральний майдан, вирощений сквер-розарій, упорядковані тротуари і дороги. Сьогодні ці зміни практично непомітні — зник сквер із трояндами, розбиті тротуари, занепадає стадіон.

Занехаяння міста почалося відразу після того, як до влади в районі прийшли не професіонали, а горлопани з місцевих майданів. Якість влади, якість управління районом і містом була настільки неефективною і низькою, що все хороше, зроблене попереднім керівництвом, почало розвалюватися. Ось уже півтора року в районі і місті немає влади. Колишнього міського голову Роздільної затримали правоохоронні органи в момент одержання хабара в особливо великих розмірах, і він пізніше був засуджений судом. Указом Президента України звільнено з обійманої посади голову районної державної адміністрації, а нового ще досі не призначено. За відсутності влади в місті і районі почався дерибан землі, державного майна.

Усе це мешканці Роздільної розповідали народному депутату України, першому заступнику голови Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергію Гриневецькому під час прийому ним громадян. Проблеми, що роздирають роздільнянців, зовсім успішно можна було б розв’язувати на місцевому рівні. Але парадокс полягає у тому, що цього місцевого рівня, тобто місцевої влади в районі, сьогодні практично немає.

З проханням допомогти в ремонті дитячої юнацько-спортивної школи до народного депутата звернувся її директор В. Замітайло. Проблема, на перший погляд, копійчана — йдеться про ремонт даху спортивної школи. Але від прохань директора всі в Роздільній відмахуються.

Мешканці багатоквартирного будинку колишнього ТОВ «Гідропрес» буквально плакали від дуже важких умов, в яких їм доводиться жити. Люди просили Сергія Гриневецького допомогти вивести житловий будинок зі статутного фонду підприємства, щоб мати можливість самим вирішувати побутові питання на правах власників.

Прийом з особистих питань Сергій Гриневецький вів до останнього виборця, що записався. Таких було 21 особа, і з кожним із них народний депутат поговорив, вислухав, дав конкретні доручення своїм помічникам з надання допомоги людям.

Одеська область.

КОМЕНТАР народного депутата України Сергія ГРИНЕВЕЦЬКОГО:

— Те, що відбувається сьогодні у країні, — результат відсутності влади. І Роздільна і Роздільнянський район не виняток. Сьогодні, коли спостерігається тотальна бездіяльність і корупція, необхідні люди з досвідом і такі, котрі вміють керувати. Через недбалість влади в заручниках опинилися люди. Сьогодні треба працювати, а не мріяти про посади і крісла.

У Роздільній живе моя мама, тут я закінчив школу, тут почалася моя трудова біографія. І мені боляче спостерігати за тим, як деградує місто, як зникає довіра людей до влади. Очевидно, позначаються і недоліки виборчої системи. Депутати, які пройшли до місцевих рад за партійними списками, як правило, відірвані від виборців, цікавляться власним бізнесом. А страждають від цього люди.

15 березня в Роздільній відбудуться вибори міського голови. Районна партійна конференція «Народної партії» висунула на посаду міського голови кандидатуру Михайла Лужного. Він — людина слова і справи. З такими людьми Народна партія не боїться йти у владу. Наша партія готова взяти відповідальність за відродження міста Роздільна і району.