Крим

Проти шести кримських депутатів порушено кримінальну справу

Управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України порушило кримінальну справу проти шести депутатів Партенітської селищної ради (АРК). Затриманих підозрюють в організації групи, яка торік улітку сприяла колишньому селищному голові Миколі Конєву в отриманні рекордного за всю історію країни хабара у розмірі 5,2 млн. доларів за влаштування земельних оборудок.

Як повідомили в прокуратурі, кримінальну справу стосовно депутатів порушено за ознаками двох статей Кримінального кодексу України: «отримання хабара в особливо великих розмірах» та «фіктивне підприємництво».

  1. Віктор ХОМЕНКО.

Івано-ФранкІвщина

Міського керівника відсторонили від обов’язків

Сесія Тисменицької міської ради розглянула постанову прокуратури області про усунення з посади міського голови Яреми Галиги. Йому висунули звинувачення у зловживанні владою і службовим становищем. Прокурорське рішення підтримали 19 депутатів міськради з 25 присутніх на сесії.

У постанові обласної прокуратури, зокрема, йдеться про те, що чільник Тисмениці дав незаконну вказівку своїм підлеглим скласти списки потерпілих від минулорічної повені без обов’язкового попереднього обстеження житлових будинків. Внаслідок цього допущено зловживання з розподілом бюджетних коштів. Так, 12 мешканців міста, яких не затопило взагалі, отримали компенсації з бюджету, а сім городян отримали грошову допомогу, яка їм не належала, замість власників пошкоджених осель. Слідчі обласної прокуратури стверджують, що внаслідок неправомірних дій міського голови держава зазнала збитків на суму 395 тисяч гривень.

На час досудового та судового слідства 60-річного Ярему Галигу, який обирався на посаду громадою двічі поспіль, усунули від виконання посадових обов’язків, з тим щоб міський голова не намагався впливати на свідків. Обов’язки міського голови покладено на його заступника Петра Сендецького.

Дарина Назарчук.

Луганщина

«Дайте нам голову, а то застрайкуємо!»— вимагають ветерани

У райдержадміністраціях Лутугинського і Станично-Луганського районів уже два роки немає голів. Головною причиною такої ситуації в області вважають кризу у верхніх ешелонах влади. Як відомо, процедура призначення відбувається спочатку в Кабінеті Міністрів, а потім у Президента країни, але високі чиновники не можуть дійти згоди навіть при затвердженні кандидатур на посаду керівника району. Таке ставлення обурило Лутугинську районну раду ветеранів. Її голова Микола Ісправников пообіцяв: якщо не буде вжито негайних заходів, ветерани району організують акцію протесту.

Алла АНТІПОВА.