Першим питанням на своєму вчорашньому засіданні Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув інформацію Мінпраці України про стан соціального захисту чорнобильців. Члени комітету констатували: протягом двох останніх років міністерство нічого не зробило для його поліпшення. Крім того, воно ухиляється від виконання постанови Верховної Ради про створення єдиного центрального органу виконавчої влади з усіх чорнобильських питань.

Комітет розглянув також ситуацію, що склалася довкола Національного природного парку «Синевир» у Закарпатській області. Висновок комітету — ні Мінприроди, ні місцева влада не вжили належних заходів до створення парку, Музею лісу і сплаву в ньому.

Гостра дискусія на засіданні розгорілася про стан екологічної безпеки у місті Шостка Сумської області. Комітет ще повернеться до розгляду цього питання.

Прийнято рішення про проведення двох парламентських слухань: 8 квітня — про «Сучасний стан та актуальні завдання подолання наслідків Чорнобильської катастрофи» і 5 травня — «Глобальні зміни клімату: загрози для України та шляхи їх подолання».

На засіданні комітету, яке проходило під головуванням Анатолія Семиноги, було розглянуто низку інших важливих питань і ухвалено відповідні рішення.