Тут, у Центрі культури, відбувся вечір, ініціатором якого став краєзнавець Юрій Мельничук. Учні 11 класу читали Стусову поезію, тонко вплетену в сценарій, написаний вчителькою української мови Іриною Тищенко.

Багаторічний в’язень сталінських і брежнєвських таборів, мешканець Ворзеля Михтодь Волинець розповів про своє життя, презентувавши школі написані ним спогади на цю тему. Краєзнавець Неоніла Висоцька оприлюднила факти перебування поета в Ірпіні у перекладача Григорія Кочура, про розвідки на цю тему Данила Кулиняка і Леоніда Череватенка. Професор столичного вузу Юрій Руденко зацікавив аудиторію розповіддю про Стуса — символ незнищенності людського духу. Звучав голос поета.

Київська область.

Від редакції

А тим часом прес-служба Президента повідомила, що Віктор Ющенко доручив міністрові освіти і науки та голові Донецької облдержадміністрації «розглянути у найкоротші терміни ініціативу студентського самоврядування про присвоєння місцевому Національному університету імені Василя Стуса», найвидатнішого студента цього вузу. Виявляється, місцева влада нехтує думку молоді, а глава держави хоче примусити її поважати. В яку ситуацію «світового» значення втрутиться Президент завтра? Може, розбереться з недофінансуванням освітян, через що зростає заборгованість із зарплат і стипендій?