У межах державної цільової соціальної програми «Хокей України» Міністерство у справах сім’ї, молоді і спорту виділило 150 мільйонів гривень на спорудження льодових палаців у 10 містах країні, в томі числі у Львові.

У центрі Галичини ухвалою сесії міської ради від 4 грудня 2008 року було виділено та передано в користування державному підприємству «Центральна дирекція з управління та реконструкції спортивних споруд» земельну ділянку орієнтовною площею 2,8 га на вулицях Івана Пулюя — Трускавецькій для будівництва критої спортивної споруди зі штучним льодом. Для того, щоб розпочати роботи на земельній ділянці, цього року в міський бюджет розвитку потрібно закласти 5 мільйонів гривень. Льодовий палац має стати одним із перших великих спорткомплексів міського підпорядкування.

«У Львові бракує спортивних споруд, тому Льодовий палац є вкрай необхідним. В місті є чотири хокейні клуби, формується школа фігурного катання. Якщо це буде спорткомплекс міського підпорядкування, то спортовці зможуть там тренуватися і виходити на найвищий професіональний рівень. Окрім цього на базі кафедри зимових видів спорту Львівського державного університету фізичної культури готують і спортовців, і фахівців. Для них Льодовий палац буде якісним навчальним центром», — сказав виконавчий директор відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області Іван Яремко.

На сьогодні льодові арени вже відкриті в Донецьку, Херсоні і Калуші. Будівництво Льодового палацу у Харкові обійшлося місцевому бюджету в 14 мільйонів гривень, в Донецьку — на чотири мільони менше.