Сотні прочан з різних областей їдуть у ці дні на Вінниччину до села Довгополівка (Тиврівський район), щоб уклонитися образу Христа, який явився на старій груші.

— Якщо дивитися на зріз на відстані десь двадцяти метрів, то лики Спасителя видно, як на іконі, — каже сільський голова Довгополівки Зінаїда Онищук. — Ми розчищали стару грушу, бо торкається електродротів, і на місці зрізаної гілляки явився людям святий образ. Груша, кажуть у селі, така ж стара, як церква. Росте вона на подвір’ї сільського храму Архистратига Михаїла, спорудженого ще 350 років тому. Дерев’яну будівлю святині уже двічі грабували: винесли ікони, встановлені в першому ряду іконостасу, а торік навіть зняли дзвони, щоправда, згодом повернули. Храм діючий, але прихожан небагато, бо село невелике. Поряд старе кладовище.

Першими «ікону на дереві» побачили діти. Вони й розповіли про це дорослим. Духовенство Тиврівського району відслужило службу біля нового лику Христа Спасителя. Настоятель сільського храму Довгополівки ієрей Ростислав повідомив, що церква для прочан буде відкрита щодня.

Вінницька область.