Футбол. ХІІ міжнародний турнір національних збірних на призи федерації футболу Кіпру. 10 лютого.

Нікозія. Кіпр—Сербія. 0:2. (Йованович, 25, Лазарович, 42).

Лімасол. Україна—Словаччина. 3:2. Голи: Валяєв, 10, Віттек, 44, Селезньов, 47. Гамшик, 69, Мілевський, 83 (п).

Україна: Шовковський, Мандзюк (Пашаєв, 46), Михалик, Чигринський, Несмачний, Алієв, Валяєв (Тимощук, 77), Ротань, Кравченко (Калиниченко, 77), Мілевський, Селезньов (Гоменюк, 67). Тренер — Олексій Михайличенко.

Словаччина: Сенецький, Шкртел, Чех, Штрба (Гамшик, 57), Козак (Петраш, 80), Шестак, Віттек, Дуріца, Печалка (Куцка, 57), Пекарік (Штівар, 84), Обжера (Сток, 70). Тренер — Владімір Вайсс.

Збірна України почала новий рік з перемоги. Вона переграла досить неслабкого суперника. І отримала чудовий тренінг, котрий для нашої головної команди, мов та ложка до обіду. Адже до чергового офіційного відбірного матчу до ЧС-2010 проти збірної Англії в Лондоні залишилося не так уже й багато часу — трохи більш як півтора місяця (1 квітня).

Якщо коротко оцінити виступ української збірної проти словаків, то можна сказати: наші футболісти діяли з величезним бажанням і завзяттям, демонструючи непогані швидкості і самовіддачу. Відзначимо дебют у дорослій збірній дніпропетровця Павла Пашаєва, повернення до основного складу Олександра Шовковського, корисну гру Руслана Ротаня, котрий також уже давно не грав за збірну. Ну, а загалом українські футболісти зіграли на тверду четвірку за п’ятибальної системи оцінювання.

— Гра з нашого боку, як на мене, була досить непогана. Спостерігалося пристойне взаєморозуміння, рухливість, грамотна тактика, — прокоментував дії підопічних Олексій Михайличенко. — Щоправда, не обійшлося й без помилок, адже пропустили два м’ячі. Втім, ми мали достатньо можливостей, щоб задовго до фінального свистка забезпечити переможний рахунок. І це — правда...

Тренери збірної і «Динамо» домовилися про те, що динамівці Мілевський, Алієв, Кравченко, Несмачний, Шовковський і Михалик зіграють тільки зі Словаччиною. Вони одразу після матчу повернулися до Іспанії, де їхня команда в Марбельї проводить тренувальний збір. Отже, вчора у фінальному матчі проти сербів українська команда грала без них. А про ту зустріч ми розповімо вже в наступному числі нашої газети.

І «молодіжка» порадувала

Контрольний матч молодіжних збірних (U-21). Ізмір. 10 лютого. Туреччина—Україна. 1:2. Голи: Їлдирін Іркан, 29 — Коноплянка, 25, Васін, 69.

Україна: Каніболоцький, Григорик (Фартушняк, 60), Селін, Ракицький, Васін, Степаненко, Морозюк, Зозуля, Коноплянка (Поступаленко, 82), Родіна, Чеснаков.

Це був другий того дня матч цих суперників. Перший почався о 12.00 і завершився внічию — 2:2 (про це ми встигли повідомити оперативно). Щоправда, Павло Яковенко на вечірній поєдинок випустив на поле зовсім інший склад. І він здобув перемогу.