Київські пенсіонери занепокоєні: містом точаться чутки, що в бюджеті Пенсійного фонду бракує коштів для виплати пенсій. Чи є для таких розмов підстави, редакція попросила розповісти начальника головного управління Пенсійного фонду України у Києві Надію ВЕРНИГОРУ.

— Ні, це лише чутки. Приміром, за січень пенсію виплачено в повному обсязі та без порушень термінів. Фінансування її виплат і грошових допомог у лютому відбувається відповідно до встановлених графіків і в повному обсязі.

У головному управлінні Пенсійного фонду України в Києві перебуває на обліку 706 тис. пенсіонерів. Потреба в коштах на фінансування у виплаті пенсії та грошової допомоги на лютий становить 947 млн. грн. Потреба на виплату пенсій і грошової допомоги через поштові відділення зв’язку — 402 млн. грн.

Надходження власних коштів у січні становило 1175,3 млн. грн. — 109,9% планових показників. На лютий головному управлінню Пенсійного фонду України у Києві доведено Тимчасовий розпис надходження власних коштів — 1339,2 млн. грн.

Потреба на виплату пенсій і грошової допомоги через банківські установи, уповноважені здійснювати виплату пенсій, становить 388,6 млн. грн. Виплата пенсій відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» на лютий — 156,0 млн. грн.