Голова Верховної Ради України Володимир Литвин 10—11 лютого відвідає з робочим візитом Брюссель (Королівство Бельгія).

Програмою візиту у вівторок, 10 лютого, заплановано зустріч Голови Верховної Ради України з Генеральним секретарем Ради ЄС, Високим Представником з питань спільної зовнішньої політики та безпеки Х. Соланою.

В. Литвин також проведе зустрічі з керівником фракції Європейської народної партії «Європейські демократи» Європарламенту Ж. Долем, керівником фракції «Альянс лібералів та демократів Європи» Європейського парламенту Гр. Вотсоном, заступниками керівника фракції соціалістів в Європейському парламенті Х. Свободою та Я. Вірсмою, президентом Комітету регіонів ЄС Л. ван ден Бранде.

Цього ж дня Голова Верховної Ради України проведе переговори з представниками українських та міжнародних ділових кіл.

У середу, 11 лютого, відбудуться зустрічі В. Литвина з Президентом Європейського парламенту Х. Г. Пйоттерінгом, Головою сенату Бельгії А. де Деккером, віце-президентом Європейського парламенту М. Сівцем та головою комітету Європейського парламенту в закордонних справах Я. Саріушем-Вольським.

У рамках візиту Голова Верховної Ради України візьме участь у спільному засіданні Комітету в закордонних справах ЄП та делегації ЄП у зв’язках з Україною Комітету парламентського співробітництва Україна—ЄС.

В. Литвин також дасть інтерв’ю представникам європейських засобів масової інформації.