Олімпійський чемпіон Василь Ломаченко (на знімку) нарешті отримав приз найкращого боксера Пекінської олімпіади. І хоча поки що ця нагорода не зовсім нагадує старий Кубок Баркера, істина полягає в тому, що нашого Василя визнано в усьому світі.

Узагалі все це нагадує детектив. А точніше, нахабне «водіння за носа». Приз Ломаченку не вручили в Пекіні, бо на кубку, мовляв, уже заздалегідь вибили ім’я китайського боксера. Але українець своїм талантом «втер носа» отим поспішалам. Інсинуації продовжилися на турнірі Кубка світу в Москві. Туди Василь прибув не змагатися, бо був травмований, а по нагороду. Однак її нібито віддали якомусь монгольському спортовцю, бо Ломаченко, бачте, відмовився виходити на ринг. На щастя, ця маячня, нарешті, завершилася і нагорода таки знайшла істинного героя.

До речі, трофей Вела Баркера названий так на честь першого почесного секретаря Міжнародної федерації любительського боксу. Ця нагорода, яка з 1936 року вручається найтехнічнішому боксерові олімпійського турніру, вперше дісталася українцеві!

Фото Дмитра ЛАРІНА.