Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у понеділок зустрівся з представниками громадських організацій колишніх воїнів-афганців. Під час зустрічі обговорювалися питання соціального забезпечення воїнів-інтернаціоналістів. Учасники зустрічі наголошували на важливості закріплення на законодавчому рівні допомоги з боку держави сім`ям загиблих воїнів-інтернаціоналістів, зокрема в частині пенсійного забезпечення.

Обговорювалися також питання забезпечення ветеранів-інтернаціоналістів ліками, санаторно-курортним лікуванням, розширення переліку пільг та зменшення податкового навантаження на колишніх афганців, які наразі займаються підприємницькою діяльністю.

Голова Верховної Ради України зазначив, що на наступній погоджувальній раді голів фракцій і комітетів він поінформує колег про проблеми цієї категорії населення. Він висловився за системний підхід до розв`язання проблем воїнів-інтернаціоналістів. «Треба поламати традицію, за якої кожного року ми в день виведення радянських військ з Афганістану покладаємо квіти до пам`ятників, говоримо слова подяки, а після цього забуваємо робити конкретні справи», — наголосив В. Литвин.

Учасники зустрічі запросили Голову Верховної Ради України взяти участь у заходах, присвячених 20-річчю виведення радянських військ з Афганістану, які відбудуться 12 лютого в Києві.

Прес-служба Верховної Ради України.

Перший ліворуч — голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.