«Полтава є символом нашої справжньої України і тому, якби я не займався депутатськими справами і мої батьки не народилися на Полтавщині, я все одно змушений був би допомагати цьому місту» — цю думку заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко висловив, перебуваючи минулої п’ятниці в Полтаві.

Міська влада спрямовує максимум зусиль, щоб місто було привабливим, ошатним, з розвиненою інфраструктурою. Так, торік, за оцінками рейтингових агентств, Полтава увійшла до десятки міст України з найвищим рівнем кредитної довіри. Виправдовує себе й стратегічний план розвитку, розроблений міжнародним агентством USAІD, головний напрям якого взято «на побудову міста, в якому хочеться жити». Микола Томенко вручив Грамоту Верховної Ради України за заслуги перед українським народом полтавському міському голові Андрію Матковському.

У заступника Голови Верховної Ради відбулася відверта розмова з полтавцями з приводу розгляду в парламенті останніх гучних законопроектів, які призупинено, і, за інформацією Миколи Томенка, їх переглядатимуть тільки після попереднього узгодження з об’єднаннями підприємців та громадськими організаціями від малого й середнього бізнесу.

Міський актив прийняв звернення територіальної громади до Верховної Ради, Президента та Кабінету Міністрів щодо ситуації в країні та захисту інтересів місцевого самоврядування, де поставлено низку вимог стосовно підтримки підприємництва та формування бюджету міста.

Лариса КОБА.

На знімку: заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко й полтавський міський голова Андрій Матковський.

Фото автора.