«Ми пропонуємо провести одночасно президентські і парламентські вибори, а також референдум стосовно змін до Конституції, під час якого український народ дасть відповідь на запитання щодо моделі влади в Україні, — у жовтні-листопаді 2009 року».

Про це заявив на вчорашньому брифінгу у Верховній Раді лідер партії Ігор Кріль. Тільки після цього, за його словами, буде «оновлення влади».

Народний депутат переконаний, що треба відсунути термін виборів міських і селищних голів і провести їх разом із виборами депутатів місцевих рад у 2011 році. У такий спосіб, на його думку, вдасться частково стабілізувати економічну ситуацію, яка погіршується, зокрема, й завдяки політичному напруженню під час постійних виборчих кампаній.

Ігор Кріль пропонує своїм колегам внести пропозиції стосовно змін Конституції та врегулювати законодавчо процес проведення референдуму.

«Тож протягом жовтня-листопада цього року та березня 2011 року ми проведем всього дві виборчі кампанії замість чотирьох — і до 2014 року країна забуде про вибори і зможе зайнятися економікою та соціальною сферою», — вважає Ігор Кріль.

Нині головне, на переконання лідера ЄЦ, «заспокоїти людей, дати їм надію, убезпечити від постійних виборчих кампаній і дати перспективу розвитку суспільства».