Комітет з питань національної безпеки та оборони ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді не підтримувати подання Президента України на призначення Валинтина Наливайченка головою СБУ. За таке рішення проголосували дев’ять народних депутатів, один був проти, четверо утрималися.

Голова комітету Анатолій Гриценко в інтерв’ю журналістам після засідання комітету прокоментував це рішення так: «В. о. Голови СБУ Валентин Наливайченко є гідним професіоналом, але в умовах кризи не зможе забезпечити пріоритетні державні інтереси на посаді Голови Служби безпеки». На думку більшості членів профільного парламентського комітету, за словами А. Гриценка, В. Наливайченко не зміг протистояти депрофесіоналізації служби, де кадрова політика здійснюється з порушенням Конституції і законів. Серед негативних чинників депутат також відзначив політизацію СБУ, яку «використовують для зведення політичних рахунків».

Голова комітету також повідомив, що 20 січня направив запит на ім’я прем’єра з проханням надати профільному парламентському комітету копії газових угод, підписаних у Москві 19 січня. Однак їх не було передано, тому 26 січня А. Гриценко направив іще один запит до глави уряду. Однак комітет їх досі не отримав. Присутні на засіданні заступник міністра палива та енергетики і в. о. глави «Нафтогазу» не мали при собі копій газових документів і сказали депутатам, що й самі їх бачили лише в Інтернеті. Комітет з питань нацбезпеки та оборони й надалі наполягатиме, щоб копії газових домовленостей було передано до парламенту.