Висока оцінка Генеральним секретарем УЄФА Девідом Тейлором стану підготовки усіх українських міст, які виявили бажання прийняти у себе фінал європейської футбольної першості у 2012 року, є відповіддю тим, хто висловлює песимістичні прогнози, в Україні та за її межами.

Так прокоментував віце-прем`єр-міністр України Іван Васюник результати офіційного візиту в державу інспекторів УЄФА. Він супроводжував делегацію в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі та Львові. «Візит дав можливість побачити ситуацію, оцінити реалізацію планів очима прискіпливих інспекторів УЄФА. І саме цей погляд збоку продемонстрував, над чим іще потрібно попрацювати згідно з сучасним стандартом футбольних імпрез», — зазначив Іван Васюник.

До 8 травня, коли офіційно будуть названі чотири міста-господарі Євро-2012, планується відкоригувати плани подальшої підготовки. А відтак під час наступного візиту будуть узгоджені подальші дії аж до дати чемпіонату.

«Результати своєї перевірки УЄФА ще надасть детально, але вже зараз можна сказати, що іспит українські міста витримали», — сказав віце-прем’єр-міністр. «Інспектори пересвідчились, що в кожному з них будуються стадіони, які відповідають вимогам футбольної федерації, реконструюються аеропорти, споруджуються комфортабельні готелі, дороги, фан-зони. Все це після завершення спортивного свята залишиться до послуг місцевих мешканців. Таке головне значення підготовки і проведення Євро-2012 в Україні», — зазначив пан Васюник.