П’ятимісячний Сашко Музичишин (на знімку) став наймолодшим новоселом у будинках, де отримали ключі від квартир працівники Головного управління МНС в області. Його батько командир автомобільної частини Олег Музичишин десять років чекав такої події. Весь цей час разом із дружиною та старшою донькою їм доводилось жити в гуртожитку.

Разом із цією сім’єю ще 48 родин співробітників МНС Хмельницького гарнізону святкуватимуть новосілля. Для рятувальників і пожежників це справді визначна подія — за останні десять років для особового складу було збудовано житла майже стільки, скільки тепер вони отримали за один раз. Зробити такий прорив у квартирному питанні вдалось завдяки тому, що в спадок від колишньої військової частини МНС залишилась гарна територія та приміщення колишніх казарм і штабу. На загальних зборах і було прийняте рішення про переобладнання їх під квартири. Дуже швидко за допомоги міністерства та місцевої влади власники житла перетворили казенні приміщення на затишні оселі.

Олександр Райчук, начальник аварійно-рятувального загону, котрий віддав службі майже три десятки років, не пам’ятає, щоб одночасно стільки його колег ставали новоселами. А йому самому із великою родиною з семи осіб, у котрій підросли діти, з’явились онуки, доводилось тіснитись у невеличкій двокімнатній квартирі. Зате тепер сім’я зітхне вільніше, отримавши ще й трикімнатне помешкання.

На цьому в управлінні не думають зупинятись. Закінчується будівництво нового вісімдесятиквартирного будинку в обласному центрі. А паралельно тривають пошуки інвестора для спорудження нового дому в Шепетівці, узгоджуються питання про виділення земельних ділянок під будівництво для особового складу працівників МНС у кожному районі.

Хмельницький.

Фото автора.