Від коментарів не утрималися

Футбол. У ці дні в Україні перебуває делегація УЄФА, котра знайомиться з місцями проведення Євро-2012. Спершу гості побували в Києві, а потім протягом дня відвідали Харків і Дніпропетровськ. На Слобожанщині показували і переконували високих достойників, що Харків гідний прийняти у себе матчі футбольного європейського чемпіонату.

— Харків справив на нас добре враження, — сказав генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор (на знімку). — Так само як і ентузіазм, з яким міська та регіональна влада і федерація готуються приймати Євро-2012. Однак існує не лише ентузіазм, а й чітке планування... Те, що я побачив у Харкові, — справді, величезний крок до успіху. Переконаний, турнір в Україні пройде чудово...

Потім делегація на вертольоті перелетіла до Дніпропетровська і там знайомилася зі станом справ. Пан Тейлор відзначив злагоджену роботу влади міста та регіону з підготовки проведення фінальних ігор футбольного чемпіонату.

За словами генсека УЄФА, він не сумнівається, що Дніпропетровськ буде серед чотирьох українських міст, які прийматимуть Євро-2012.

Так от, Тейлор на чолі делегації УЄФА разом із віце-прем’єр-міністром України Іваном Васюником і президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом відвідали аеропорт, готелі міста, зокрема розважальний комплекс на набережній Дніпра, на місці якого планується побудувати п’ятизірковий готель на 540 номерів. Делегація також оглянула Фестивальний причал на Дніпрі, де буде фан-зона для вболівальників, та відвідала центральний залізничний вокзал міста, де був презентований план його реконструкції. Спершу представники УЄФА жодних коментарів давати не планували. Але останньої миті пан Тейлор таки поспілкувався з журналістами в Дніпропетровську.

— Задоволений і прийомом, і побаченим. Зроблено чимало. Дуже важливо, щоб у місті була розвинена інфраструктура, причому не лише футбольна. І я бачу, що, попри кризу, міська влада робить усе можливе, щоб її розвинути і покращити. У виборі міст, котрі прийматимуть матчі чемпіонату Європи, ми маємо бути нейтральними. Але, сподіваюся, що Дніпропетровськ у підсумку опиниться серед них...

Хочеш на Євро-2012 — вчи українську...

Уболівальникам із країн ЄС, котрі матимуть бажання відвідати Євро-2012 в Україні та Польщі, запропонують курс української та польської мов онлайн, мультимедійний словник на п’ять тисяч загальновживаних слів і термінів футбольної тематики та путівники по обох країнах.

Усе це передбачає проект «Євроленд 2012», який реалізовує Європейський колегіум польських і українських університетів у Любліні. Про це на прес-конференції розповіла представник колегіуму університетів Надія Ткачик. «Цей проект підготовлений із думкою про фанів із країн Євросоюзу. Він передбачає підготовку навчально-методичної літератури, щоб уболівальник міг дати собі раду у чужій для нього країні», — зазначила пані Ткачик.

За її словами, цей проект не обмежується Євро-2012. Згодом його зможуть використовувати для літніх шкіл для іноземців.

Фото Укрінформ.