Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко високо оцінює роботу Верховної Ради під головуванням Володимира Литвина. Про це вона заявила вчора, розпочинаючи засідання уряду. Прем’єр також зазначила, що за два місяці головування в парламенті В. Литвина співпраця між Кабінетом Міністрів та Верховною Радою суттєво поліпшилася, зокрема, за цей період ухвалено в цілому 88 урядових законів, які були вкрай необхідні країні.

«Це дуже приємна динаміка, тому що вона в сім разів ефективніша, ніж робота Верховної Ради до того, як Головою став Володимир Литвин», — сказала вона.

На думку глави уряду, така злагоджена робота двох гілок влади дає країні надію на якнайшвидше подолання кризових явищ. Також Ю. Тимошенко повідомила, що на сьогодні в парламенті перебувають ще 237 урядових законопроектів, з яких 169 — «антикризові», спрямовані на стабілізацію та розвиток економіки. Вона відзначила, що за погодженням з главою парламенту цей «антикризовий пакет» включено до порядку денного засідань Верховної Ради, та висловила сподівання, що ці законопроекти уже найближчим часом будуть проголосовані народними депутатами. «Ми сподіваємося, що Партія регіонів своїм безглуздим блокуванням не буде руйнувати роботу Верховної Ради», — наголосила Ю. Тимошенко.

Також прем’єр повідомила, що уряд готовий звітувати перед Верховною Радою про результати своєї діяльності. «Ми готуємося бути присутніми в залі й звітувати про свою роботу. Нам є про що розповісти суспільству», — запевнила вона. При цьому Ю. Тимошенко зазначила, що цей звіт продемонструє, «з якого важкого стану уряд витяг Україну», та додала, що це буде звіт про те, яких швидких і дієвих заходів вживає уряд для мінімізації наслідків світової фінансової кризи. Зокрема, навіть у такий скрутний для країни час доходи державного бюджету і Пенсійного фонду за січень перевиконані, і уряд своєчасно розраховується за всіма зобов’язаннями. Відтак вона висловила впевненість, що сьогодні парламент не проголосує за відставку уряду, оскільки, за її словами, «все, за що береться Партія регіонів, у них не виходить».