Представники ініціативної групи «Родина «Небесна Сотня», які у вівторок проводили акцію біля адміністрації Президента, порушили питання про нагородження загиблих активістів та увічнення їх пам’яті шляхом спорудження меморіалу в Києві.
Президент Петро Порошенко зустрівся з активістами і назвав усіх загиблих на Майдані борцями за волю України. «Це справжні герої. Вони віддали найдорожче заради майбутнього нашої держави — своє життя. Їхній вчинок у моїй пам’яті та пам’яті всіх українців завжди буде прикладом мужності, самовідданості та патріотизму», — наводить слова Президента його прес-служба.
П. Порошенко також заявив, що допомагатиме у вирішенні питань, які порушують рідні загиблих, та запропонував нагородити всіх, хто віддав своє життя під час Революції Гідності, орденом Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, що першого липня Верховна Рада підтримала пропозицію Президента щодо ухвалення Закону «Про внесення змін до статті 7 Закону України «Про державні нагороди України (про заснування ордену Героїв Небесної Сотні)».