Позачергова сесія Полтавської міської ради затвердила бюджет на 2009 рік та низку важливих програм. «Це не бюджет розвитку, це — бюджет виживання», — повідомив міський голова Полтави Андрій Матковський після сесії.

За його даними, держава забезпечила фінансування медицини лише на 60 відсотків від потреби, а освіти — на 70 відсотків. І взагалі не передбачила витрат на ремонт, забезпечення хворих харчуванням, ліками тощо. Тому міська рада додатково для цього виділила 20 млн. грн.

Загальний обсяг міського бюджету становить майже 534 мільйони гривень. Збільшено видатки на оздоровлення дітей, на безплатне харчування учнів 1—4 класів та учнів пільгових категорій, придбання подарунків першокласникам до Дня знань — 200 тис. грн. тощо. Додатково виділено 281 тис. грн. на посилене харчування у дошкільних закладах дітей з особливими потребами. На реалізацію заходів програми соціального захисту і соцзабезпечення «Турбота» виділено 4 мільйони 802 тисячі гривень, що на 200 тис. грн. більше, ніж торік, — відзначив Андрій Матковський.