«Чинний склад Кабінету Міністрів ніколи не розв’яже жодного кризового питання. Він тільки їх створює. Якщо ми хочемо розв’язати кризові питання, почати треба з усунення першопричин», — заявив в ефірі Київської державної регіональної телерадіокомпанії Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Лавринович.

За його словами, в Україні існує «група людей, які отримали можливості шляхом певних закулісних домовленостей взяти собі управління країною, мають владні повноваження, але фактично не несуть відповідальності за стан справ в Україні».

На переконання Олександра Лавриновича, «сьогодні ми маємо ситуацію, коли тільки зараз світова криза стала однією із складових криз українських, які регулярно в нас працюють, починаючи з 2005 року, з часу, коли помаранчева влада захопила Україну в незаконний спосіб. З того часу дві особи — Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко постійно створюють кризи в Україні».

Відтак, зазначив політик, «фракція Партії регіонів проголосує за резолюцію недовіри Кабінету Міністрів. Решта мають визначатись і нести відповідальність за свою позицію і за всі наслідки дій чинного уряду в українській державі». При цьому він пояснив: «У парламенті є формально недокоаліція, яка складається з 212 депутатів, і є асоційований член — Компартія, яка її підтримує у визначальних рішеннях».

Утім, О. Лавринович висловив жаль з того приводу, що «для тих, хто сьогодні в Україні ухвалює державні рішення, не існує підходів, які б стояли на правовому ґрунті».

Натомість Перший заступник Голови Верховної Ради підтвердив позицію Партії регіонів щодо готовності сьогодні взяти відповідальність за долю країни. Дуже важливо, сказав він, «хто буде працювати в Кабінеті Міністрів, і яка політична сила нестиме відповідальність за цю роботу і за стан справ в Україні».

«Ми живемо в Україні, і ми розуміємо, що існують періоди, коли потрібно ухвалювати рішення, які можуть бути достатньо тяжкими на якийсь історичний проміжок часу з тим, щоб потім відкрити майбутнє для країни. І якщо є готовність це робити, — це є свідченням того, що на першому плані стоїть питання не політичних дивідендів, а питання майбутнього для всіх, хто живе в Україні, для всієї Української держави. Це є свідченням того, що є дуже точне розуміння цінностей і пріоритетів», — зауважив О. Лавринович і застеріг: «Час безвідповідальності, який ми сьогодні маємо, дуже небезпечний, особливо у цей кризовий період».

Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.