Футбол. Минулого четверга пізно ввечері «Динамо» повернулося до Києва з підготовчого збору в Іспанії. Рівно два тижні динамівці тренувалися і проводили контрольні ігри на півдні країни, в Марбельї. Нагадаємо, підопічні Юрія Сьоміна зіграли три товариські матчі (перемога, нічия і поразка).

Після напруженої двотижневої роботи, в п’ятницю і суботу тренерський штаб команди зробив для гравців вихідні. В неділю футболісти на базі в Кончі-Заспі продовжили тренування. На наступний підготовчий збір, який також пройде в Марбельї, «Динамо» вирушить сьогодні ранком.

А перед дорогою оцінку роботі, проведеній на першому етапі, на прохання інформаційного відділу клубу дав тренер лідера чемпіонату України.

— На зборі ми провели три контрольні матчі, — каже Юрій Павлович. — Кожний із них відбувався по-різному. Перші тайми зіграні на достатньо непоганому рівні, а от другі — проводили не найкращим чином. Усім гравцям, котрих викликали на збір, дали шанс, усі знаходилися в однакових умовах. Практично не було гравців, які не мали б ігрової практики. Ми отримали цінну інформацію. Геть усі футболісти тренувалися, а якщо й траплялися травми, то їх можу віднести до розряду «робочих». Дуже приємно, що Нінкович поступово набирає кондиції. Сподіваюся, що він зможе взяти участь у наступній контрольній зустрічі. На тренуваннях гравці працювали дуже непогано, виконали великий обсяг роботи. На наступному зборі в нас намічена цілеспрямована підготовка до поєдинку Кубка УЄФА.

— З чим пов’язуєте різні результати контрольних ігор в кожному з таймів?

— Зараз результати мене не цікавлять. Набагато важливіше, як футболісти виконували завдання, тактика гри. А результат у період підготовки може бути як позитивний, так і негативний. У невдачах є й корисні моменти. З’являється привід покритикувати гравців. А якщо вони люди розумні, то сприймуть зауваження і зроблять висновки. Складніше критикувати хлопців, коли на зборі виграєш усі матчі.

...Отже, у «Динамо» попереду другий підготовчий збір в Іспанії. Планується, що в його рамках команда проведе два або три контрольних матчі. Поки що відомі спаринг-партнери на 6 і 14 лютого: відповідно, казанський «Рубін» і московське «Динамо». Наступного дня після зустрічі з москвичами динамівці повернуться до Києва. 18 лютого на стадіоні імені Валерія Лобановського відбудеться перший поєдинок 1/16 фіналу Кубка УЄФА з «Валенсією» (початок о 19.00).

Потім підопічні Юрія Сьоміна повернуться до Марбельї, де готуватимуться до єврокубкового матчу у відповідь. 22 лютого динамівці проведуть ще один спаринг — із самарським клубом «Крилья Совєтов». Потім наша команда переїжджає до Валенсії, де 26 лютого на стадіоні «Месталья» відбудеться зустріч із «Валенсією» (початок о 22.30).

Замість Клебера — Гільєрме...

Форвард бразильського клубу «Крузейро», 20-річний Гільєрме (народився 22 жовтня 1988 року) перейшов до київське «Динамо» (контракт підписано на п’ять років). Натомість кияни віддали бразильця Клебера і виплатили грошову компенсацію, повідомляє офіційний сайт київського «Динамо». Гільєрме Мільхонмем Гусмао (на знімку), зріст — 174 см, вага — 73 кг . За «Крузейро» зіграв 58 матчів, забив 28 м’ячів.

Дозаявки

«Динамо» (Київ), «Металіст» (Харків) та «Іллічівець» (Маріуполь) скористалися своїм правом дозаявити футболістів для участі у весняній частині чемпіонату країни та подальших стадіях Кубка України. Динамівці дозаявили Сергія Кравченка і Діого Рінкона.

За «Металіст» виступати на внутрішній арені дозвіл отримали Андрій Березовчук, Денис Олійник та Вальтер Асеведо. А у заявковому листі «Іллічівця» з’явився Ігор Мельник, який раніше виступав за «Іллічівець-2» у першості України серед команд другої ліги.

Фото з сайту www.globo.com.