Відставка уряду спровокує безвладдя

«Я категорично проти відставки уряду, тому що це — поглиблення дестабілізації», — заявив учора народний депутат, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналістам на Світовому економічному форумі в Давосі. «Відставка уряду спровокує тільки одне — тотальне безвладдя», — цитує парламентарія прес-служба «ФЗ».

Старий уряд, наголосив народний депутат, повинен працювати, адже немає альтернативи для створення нового. «У них є більшість, яка підтримується комуністами. Хай вони приймають кадрові рішення всередині уряду і хай намагаються виходити з кризової ситуації», — додав Арсеній Яценюк.

Проти колишнього голови РДА порушено кримінальну справу

Прокуратура Закарпатської області передала на розгляд суду кримінальну справу, порушену стосовно колишнього голови Хустської районної державної адміністрації за зловживання службовим становищем та службову підробку. Про це повідомила прес-секретар прокурора Вікторія Попович.

Перебуваючи на посаді голови Хустської райдержадміністрації, він протягом січня—червня 2003 року діяв в інтересах третіх осіб. Зокрема, безпідставно підписав розпорядження про виділення 27 громадянам земельних ділянок (майже 40 гектарів ) у рекреаційній зоні села Шаян Хустського району. На підставі цього фіктивного розпорядження було незаконно виготовлено державні акти на право приватної власності на землю, а її нормативно-грошова оцінка, згідно з розрахунком управління держкомзему у Хустському районі, становить понад 500 тисяч гривень. Окрім того, колишній голова Хустської РДА підписав 22 незаповнені примірники державних актів на право приватної власності на землю, які, після завірення його підпису гербовою печаткою Хустської РДА, передав до Хустського районного геодезичного комунального підприємства. У такий спосіб воно отримало право заповнення цих документів будь-якій зацікавленій особі, яка бажала всупереч встановленому законом порядку отримати у свою власність земельний наділ.

Іван ГУДЗОВАТИЙ.